Het is voor veel mensen een droom om van hun liefhebberij hun werk te maken. Voor mij is met het oprichten van Lily Scarlet die droom uitgekomen.

Gerda Hoornweg

Vanaf mijn jeugd ben ik gefascineerd door mode en de glamour van de gouden jaren van Hollywood. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van mode; van textiel tot hoedenmodiste. Dit resulteert in 2007 tot oprichting van mijn eigen kledingmerk Lily Scarlet en niet veel later in de bijbehorende winkel.

De kleding van Lily Scarlet wordt ontworpen naar originele patronen uit de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw en met zorg vervaardigd in Nederland en is mede gericht op grotere maten. Het merk is uitsluitend verkrijgbaar in deze webwinkel en onze winkel in Rotterdam.
Lily Scarlet is uitgegroeid van een naaimachine in de huiskamer tot één van de leukste winkels van Rotterdam. Met een eigen atelier en, vanwege de hoge kwaliteit en uitstekende service, een trouwe clientèle.

Maar we doen nog veel meer.

Sinds een aantal jaar vervaardigen we ook bruids- en feestkleding in dezelfde stijl als de confectie. Deze lijn heb ik Lily's Bridal Shop gedoopt en we hebben hiermee al veel tevreden bruiden van dienst mogen zijn.

Daarnaast verkopen we natuurlijk ook veel andere retrokleding en accessoires van verschillende merken en hebben we een flinke collectie vintage -dus echt oude- kleding en accessoires uit de jaren 30 tot en met 60. Omdat het bijna altijd gaat om enkele exemplaren bieden we onze vintage kleding niet aan op de website, alleen in onze winkel. Dus een trip naar onze winkel in Rotterdam is écht de moeite waard. Ik zou zeggen: kom eens gezellig langs!


Gerda Hoornweg


Nieuwe producten